NISS - Nordisk institutt for scene og studio

HØYSKOLE- OG

FAGSKOLESTUDIER

Du er her: Home / Spesialeffekter / Om utdanningen /

Om utdanningen

sfx_web

Se for deg filmen om Ringenes Herre uten orker, eller Harry Potter uten gnomer og griffer. Skapninger som ikke ville vært mulig å lage uten dyktige spesialeffektmakere.

TV-serier, teaterforestillinger, kortfilmer og eventer bruker også stadig mer tid og penger på effekter som gjør opplevelsen mer spennende. Som spesialeffektmaker kan du være med å skape dette, etter eget hode!

Bredden i arbeidsoppgaver for en spesialeffektmaker er stor: silikon-, gelatin- og skumlateksapplikasjoner, airbrush og andre fargeteknikker, tenner og håreffekter.

I løpet av studiet vil studentene også lære om karakterutvikling og digitalt karakterdesign, avstøp og formkonstruksjon, støpeteknikker og prosjektrelaterte oppgaver med bransjelære.

Utdanningen er praktisk rettet, og det meste av tiden går med til håndverksmessig arbeid med karakterer og applikasjoner, der studentene perfeksjonerer de ulike teknikkene de lærer under veiledning av skolens lærere.

Som NISS-student har du også en unik mulighet til å kunne delta i ulike former for prosjekter og samarbeid med studenter på andre utdanninger ved NISS, innen film og TV, lys- og sceneteknikk, skuespill, kunstfag, foto, lydteknikk og musikk. Gjennom et slikt tverrfaglig læringssamarbeid kan du oppnå verdifull innsikt i bransjer du vil kunne arbeide i etter endt utdanning. Dette gir deg også et godt grunnlag for å kunne utvikle deg til en håndverksmessig dyktig utøver av faget, og gir deg trening i samarbeid med andre yrkesfunksjoner du vil møte i arbeidslivet.

STUDIEAVGIFT

Semesteravgift kr 59.000, som inkluderer det mest nødvendige verktøy og utstyr. Enkelte produkter må kjøpes utenom.

I tillegg kommer registreringsavgift kr. 1.000.

STUDIEFINANSIERING

Studentene kan søke om lån, stipend og ekstra lån til skolepenger i Statens lånekasse for utdanning. (For mer informasjon se Lån til skolepenger)

OFFENTLIG GODKJENNING

Utdanningen er offentlig godkjent med hjemmel i fagskoleloven.

Aktuelle kurs

Hva skjer?

Få nyhetsbrev fra NISS

Vil du ha oppdatert informasjon om våre arrangementer?

   

Meld deg på vår mailingliste:

 

 

Besøksadresse: Christian Krohgsgt. 2, 0186 Oslo - Postadresse: P.b. 9215 Grønland, 0134 Oslo
Tel: (+ 47) 22 05 75 50 - e-post: post@niss.no