NISS - Nordisk institutt for scene og studio

HØYSKOLE- OG

FAGSKOLESTUDIER

Du er her: Home / Visuell kunst / Nyheter / Norges første private kunsthøyskole /

Norges første private kunsthøyskole

Jørgen H. V. Gjerdrum og Eirin Sæther

Rektor Jørgen Gjerdrum og studierektor og faglig leder ved Visuell kunst Eirin Sæther

NISS har i dag mottatt NOKUTs brev med akkreditering av NISS studietilbud i Visuell kunst 1 og 2 (120 studiepoeng). Studiet Visuell kunst på NISS med spesialisering innen billedkunst, foto og illustrasjon har fått høyskolestatus.

- Dette er en meget viktig plassering av vår kunstskole på høyskolenivå. Vi er den eneste av de private kunstskolene som har denne status, og det vil selvsagt medføre en helt annen posisjon overfor fremtidige studenter, søkere og ikke minst i kunstmiljøet, sier rektor ved NISS, Jørgen H. V. Gjerdrum. – Dette er også en viktig milepæl for NISS i vårt arbeid med å etablere en høyskole.

NISS vil nå utgjøre et klart alternativ til de fire statlige kunsthøyskolene ved sin tverrfaglighet, dynamikk i utvikling av nye studietilbud og sin dedikasjon til å gi studentene en praktisk orientert utdanning som også søker å ha en klar internasjonal forankring.

- NISS har sine røtter solid plantet innen kunst og kultur. Av den grunn er det svært viktig at kunstutdanningen fikk akkreditering. For kunststudentene gir en høyskolestatus langt flere muligheter i deres videre utdanning. Studenter har også i de senere årene vært stadig mer opptatt av studiepoeng, og som akkrediterte får de nå det, sier Eirin Sæther, studierektor og faglig leder ved Visuell kunst ved NISS.

NISS har allerede samarbeid med universiteter i utlandet, og skolen vil nå kunne etablere langt flere slike. Utveksling lærere/studenter, gjestelærervirksomhet, workshops og forskningsarbeid er noe av det som vil styrkes og som utdanningen ser fram til å utvikle.

Tidigere i år fikk NISS godkjent studieprogrammet Årsstudium i Film og tv. Dermed ble skolens Film og tv-utdanning den første private filmskolen i Norge på høyskolenivå.

Det er en spennende tid for NISS. Skolen har ytterligere fire høyskoleprogrammer innsøkt hos NOKUT.  Foruten akkrediteringen av Film og tv-utdanningen og Visuell kunst søker NISS nå også høyskolestatus for sine velkjente studier innen lydteknikk, populærmusikk, skuespillkunst og ledelse innen kunst- og kulturfeltet.

Les mer

Publisert 15.08.10

Skriv ut Skriv ut Tips en vennTips en venn

Aktuelle kurs

Hva skjer?

Få nyhetsbrev fra NISS

Vil du ha oppdatert informasjon om våre arrangementer?

   

Meld deg på vår mailingliste:

 

 

Besøksadresse: Christian Krohgsgt. 2, 0186 Oslo - Postadresse: P.b. 9215 Grønland, 0134 Oslo
Tel: (+ 47) 22 05 75 50 - e-post: post@niss.no