NISS - Nordisk institutt for scene og studio

HØYSKOLE- OG

FAGSKOLESTUDIER

Du er her: Home / Visuell kunst / Nyheter / Studentdrevet galleri på NISS /

Studentdrevet galleri på NISS

Marlene Wroldsen og Kristian Leraand (foto: Raymond Alv K. Egge)

Marlene Wroldsen og Kristian Leraand (foto: Raymond Alv K. Egge)

Studentene Kristian Leraand og Malene Wroldsen ved NISS Visuell kunst startet i høst Galleri Sosial i kantina på NISS. Utstillerne vil i hovedsak være studenter, men kuratorene åpner også opp for mer etablerte kunstnere. ‑ Dette en mulighet til å bygge et unikt samarbeidsprosjekt, forteller Leraand og Wroldsen.

‑ Målet med Galleri Sosial er å få bedre innsikt i hva en utstillingsplattform er og kan være, og å bruke denne innsikten videre i egne prosjektarbeider. Jo mer du veit om yrket ditt desto lettere blir det å komme til orde, sier Kristian Leraand, kurator og student ved NISS Visuell kunst.

Kunstens samfunnsrolle

Sammen med medstudent Malene Wroldsen driver Leraand Galleri Sosial i studentkantina på NISS. Galleriet åpnet i november med to parallelle utstillinger “Shut the fuck up, we have a policy” og "Stepping into these shoes" med verker av kuratorene selv. Torsdag 23. februar åpner ny utstilling.

‑ Hvilken rolle bør kunstnerdrevne gallerier spille i samfunnet?

‑ Gallerier og utstillinger er gledesspredere og det er viktig for folk å få sette farge på tilværelsen. Historisk sett har kunsten spilt en vesentlig rolle for samfunnet og for menneskene. Uten utviklingen av kunsten hadde mye av det velkjente sett annerledes ut. Gjennom kunsten får man ytre seg fritt og man får være ærlig. Med kunsten våger man å se menneskers liv som de egentlig er. Og det er viktig å kunne se lenger og dypere, vri og vende på ting til du forstår, sier Wroldsen.

Etterlengtet visningssted

Høyskolelektor Raymond Alv K. Egge har veiledet studentene i startfasen. Han forteller at det lenge har vært et ønske om et visningssted for studentene på NISS Visuell kunst. NISS-kantina Vel bekomme har også ønsket at veggene skulle brukes til noe.

‑ Det som gjenstod var særskilt driftige studenter som kunne gjøre dette samarbeidet til det lille ekstra, og det har Leraand og Wroldsen klart, forteller Egge.

Kristian Leraand og Malene Wroldsen er begge førsteårsstudenter med fordypning i fotografi ved NISS Visuell kunst.

Kristian Leraand

Kristian Leraand
 
Kristian Lerand
 
Kristian Leraand
 

Malene Wroldsen

Malene Wroldsen

 
Malene Wroldsen
 
Malene Wroldsen

Publisert 20.01.12

Skriv ut Skriv ut Tips en vennTips en venn

Aktuelle kurs

Hva skjer?

Få nyhetsbrev fra NISS

Vil du ha oppdatert informasjon om våre arrangementer?

   

Meld deg på vår mailingliste:

 

 

Besøksadresse: Christian Krohgsgt. 2, 0186 Oslo - Postadresse: P.b. 9215 Grønland, 0134 Oslo
Tel: (+ 47) 22 05 75 50 - e-post: post@niss.no